Télen is lehetsz csinos!

Attól hogy a hőmérő higanyszála nulla fok környékén illetve alatta vert tanyát még nem kell lemondanunk a stílusos, izgalmas megjelenésről.

 

Igaz, egyetlen fontos szabály az év hideg, borús hónapjaiban is érvényes: a megfelelő kiegészítőkkel egy szerényebb ruhatár is rendkívül egyedivé, változatossá varázsolható.

Azonban kiegészítők már nem ugyanazok mint nyáron, hiszen az alapdarabok sem. Míg a kánikulában a könnyed, lenge öltözködéshez kell megtalálni a megfelelő kiegészítőket, addig télen egy melegebb, vastagabb anyagokat felvonultató, réteges módi az irányadó. Ráadásul a nappalok is sokkal rövidebbek, és a fény gyakran csak a felhőkön keresztül, jobbára derengve jut el hozzánk. Nem csoda hát, ha ilyenkor szinte szomjazzuk a csillogást, ragyogást, élénkséget magunk körül. Azonban nem szabad túlzásokba esnünk – ügyeljünk rá, hogy egyszerre csak egy feltűnőbb kiegészítőt viseljünk, ami tulajdonképpen egy fókuszpontot képez rajtunk.

téli divat

Mik is lehetnek ezek a kiegészítők?

Ékszerek. Télen azok vannak előnyben, akik a nagy, feltűnő darabokat kedvelik. Ilyenkor a minél nagyobb, annál jobb elv lép érvénybe, és a nyakláncokat nyugodtan viselhetjük például garbóval is. Sőt, ha egy igazán szép, elegáns bőrkesztyűre tettünk szert, akkor annak egy hozzáillő karkötővel adhatunk még nagyobb hangsúlyt, kívülről húzva fel a kesztyűre.

Sálak. Az első és legfontosabb szempont, hogy meleg legyen és védjen az időjárás zord elemeitől. Választhatunk élénkebb színűt is, amennyiben a kabátunk és téli öltözködésünk nagyjából a barna-fekete-szürke háromszögben mozog.

Nem mindenki teheti meg, hogy 3-4 kabát és legalább ugyanennyi pár lábbeli álljon rendelkezésére a mínuszokkal tűzdelt szezonban, hogy úgy nagyjából a hangulatának megfelelően öltözhessen fel, mikor kilép az utcára. Azonban 3-4 sál beszerzése nem akkora anyagi teher, és így változatossá tudjuk tenni a megjelenésünket.

Kabát öv. Sok kabáthoz már alapból jár az öv. Azonban hol van az leírva, hogy csak a gyárilag hozzáadottat viselhetjük vele? Merjünk kísérletezni, főként vastagabb, hangsúlyosabb csattal ellátott darabokkal, hogy kiemeljük a derekunkat és így a nőiességünket is így ősz végén, télen, mikor erre oly kevés lehetőségünk van az utcán!

Mikor pedig beköszöntenek az igazán nagy hidegek, a fejfedők és kesztyűk is legyenek kötelező kellékei házon kívüli viseletünknek. Míg korábban általánosan elfogadott nézet volt, hogy ezek valamint a lábbeli, a sál és a táska színének ajánlott megegyezni, ma már nem kell erre összpontosítani, inkább az anyagok, az árnyalatok és minták harmóniájának a megteremtésén fáradozzunk, ne az egyformaságén.

2013-12-06

Ajánlott cikkek

VICCES KÉPESLAPOK
HAGYOMÁNYOS KÉPESLAPOK
157
NAP VAN MÉG KARÁCSONYIG!

Karácsonyi videók

refresh_button