Családos ötletek szilveszterre

Tegyétek emlékezetes családi eseménnyé a szilvesztert!

Az év utolsó napja, melynek végén taps, fütyülés, örömteli sikoltozás, pezsgődurranás és sziporkázó tűzijáték jelzi: másik évbe léptünk. Számtalan módon ünnepelhetjük eme jeles eseményt, ám valljuk be, amikor már családot alapítunk, akkor gyakran a gyerkőcökkel tesszük, esetleg 1-2 baráti család társaságában.

tűzijáték

Az otthoni ünneplés és az unalom közé azonban nem kell egyenlőségjelet tenni, hiszen csak rajtunk múlik, mennyire lesz nagyszerű vagy kevésbé emlékezetes a szilveszter. Ehhez szeretnénk néhány tippet adni.

Egyszer volt, hol nem volt

Emlékszünk még rá, anya milyen ételeket, süteményeket készített szilveszterre? A gyerkőcökkel együtt idézzük fel a régi menüket. Közben meséljünk arról, mi hogyan vártuk az új évet. Pihenésképpen a régi fényképeket is elővehetjük, és mesélhetünk a lurkóknak néhány vicces történetet gyerekkorunkból. A padláson is szétnézhetünk, talán ráakadunk az ősöreg Ki nevet a végén?-re és együtt játszhat az egész család.

Amikor pedig eljön az éjfél, és elénekeltük a himnuszt, együtt kurjongathatunk, előkerülhet egy-két már használaton kívüli edény is, melyeket fakanállal verve űzhetjük el az óévet, pont úgy, mint amikor még gyerekek voltunk.

Készítsünk időkapszulát

Milyen jeles események történtek velünk idén? Írjuk, rajzoljuk le, nyomtassuk ki a róluk készült képeket és zárjuk el egy dobozba. Az újévi fogadalmainkat is papírra vethetjük, és beletehetjük a kapszulába. Vajon be fogjuk tartani őket? Egy év múlva kiderül. Jó móka lesz jövő december végén elővenni a dobozt és elmélázni a tartalmán. Aztán készíteni egy újat, az utána következő évben még egyet, majd rá egy évre még egyet… szép kis családi hagyomány kerekedhet az időkapszula készítésből, számtalan egyébként talán feledésbe merülő emléket őrizve meg.

Rendezzünk pizsamapartit

Emlékszünk még, milyen izgis volt annak idején, hogy szilveszterkor nem kellett a Tévé Maci után ágyba bújni? Gyermekeink is ugyanúgy örülnek neki. Rendezzünk hát nekik pizsamapartit. Nem kell hozzá nagy készülődés, csupán a pizsikre van szükség (mi is legyünk pizsamában!), egy jó kis családi mozira, - de társasjátékozhatunk, kártyázhatunk, táncolhatunk is – továbbá némi üdítőre, rágcsálnivalóra. Kellemes időtöltés az egész famíliának, szórakoztató, pihentető, amolyan igazi családi buli, amire őszintén szólva a hétköznapok rohanásában csak ritkán jut időnk. Élvezzük hát ki minden percét!

Képek forrása: flickr.com

2013-12-06

Ajánlott cikkek

VICCES KÉPESLAPOK
HAGYOMÁNYOS KÉPESLAPOK
189
NAP VAN MÉG KARÁCSONYIG!

Karácsonyi videók

refresh_button