Ne költs feleslegesen!

Nem szabad céltalanul fel-alá futkosni pánikba esni. Pár ötlettel segíteni szeretnénk nektek a nagy ajándékvadászatban.

Már csak két nap és az utolsó gyertyát gyújtjuk meg az adventi koszorún.  Remélem, nem fogjátok a fejeteket és jajveszékeltek, hogy nem vettetek semmit. Ilyenkor a plázákban neurózist és sokkot lehet kapni felváltva a tülekedő, bevásárló nagy tömegtől! Nem szabad céltalanul fel-alá futkosni pánikba esni. Pár ötlettel segíteni szeretnénk nektek a nagy ajándékvadászatban.

karácsonyi ajándékok

 

Hangulatos, kis boltok: csinálj élménydús programot az ajándékhajsza helyett

Sokkal izgalmasabb betérni a hangulatos kis boltocskákba, mint a dübörgő zenétől hangos bevásárlóközpontokban kavarni, akár egyedül, akár magunk után vonszolva házastársunkat, barátainkat. Annyi érdekes kis zuga van a városnak, elrejtett, kreatív boltocskákkal, kedves, segítőkész eladókkal. A Pozsonyi út , a Falk Miksa utca, Király utca és még sorolhatnánk, sorba, kínálja az izgalmas lelőhelyeket. Ez az egyik legjobb módja, hogy összekösd a kellemeset a hasznossal. Ha előrelátó vagy, akkor egész évben keresgethetsz tuti ajándékokat. Gondosan lejegyzed egy füzetbe kinek, mit találtál ki, hol láttad, mennyiért és még íziben lecsapsz rá.

Nem szabad elfelejteni a karácsonyi vásárokat sem. Ilyenkor van aztán az igazi évadjuk, a Wampon biztosan megtalálod, amit máshol hiába vadásztál, de a kisvárosok és a főváros színes vásári forgatagában élményeket, illatokat és ajándékokat is gyűjthetsz kedvedre. Nem árt jól felöltözni és legurítani egy pohár forralt bort sem.

Könyves boltok, antikváriumok, régiség kereskedések

A könyv legalább olyan örökzöld a fa alatt, mint maga a fenyő. Gyerekeknek és széplelkű felnőtteknek nyugodtan kutakodhatunk békebeli kiadványok után. Ezek visszahozzák közénk az elmúlt idők ünnepi hangulatát. A kicsiknek kiváló a Kököjszi és Bobojsza, a Micimackó, Nils Holgerson csodálatos utazása a vadludakkal, Patrícia Szent John Nyomok a hóban című regénye, és Pásztor Árpád Princesse a századelős Budapestről. A Nyugatban is rendszeresen publikáló szerző története bepillantást enged a korabeli társadalomba. Egy szegény és egy gazdag kislány sorsát köti össze egy csodaszép francia babán keresztül, akiről később kiderül, hogy angyal. Jó móka, ha lecsapunk egy retro diavetítőt vesszünk hozzás sok diát és kezdődhet is a nagy ünnepi mozielőadás. Nagyinak, anyunak igazi meglepetés egy száz éves szakácskönyv vagy háztartási tanácsadó is. Nagyi elérzékenyül, mert boldogult ifjúkora jelenik meg szemei előtt, anyu kipróbálhatja ezeket a régi recepteket.

Régi karácsonyi képeslapokat nem csupán újra elküldhetünk olyan barátainknak, akik szintén szeretik őket, de kiváló dekorációkat is készíthetünk belőlük. Ha valami igazán egyedit akarunk találni, akkor bátran vadásszunk antik karácsonyfadíszeket, papírmasé angyalkákat.

mikulás ajándék

Ajándékozz védőangyalt! Romantikus újrahasznosítás

A régiségkereskedések olyan vadászmezők, ahol nem nagyon lőhetünk bakot. Szép, ódon csipkékből remek ajándék zacskókat varrhatunk,  ha kikeményítjük őket még karácsonyfa díszként is megállják a helyüket.

Egy-egy régi kisgyerek patinás medálját nyugodtan újra működésbe hozhatod. Majdnem minden antik kereskedésben találni ilyen háború előtti gyermek medálokat a jól ismert könyöklő angyalkával. Bátran bele akaszthatod, karácsonyi meglepetésként egy számodra fontos ember nyakába, így a régi angyus fog vigyázni rá.

Ha már kikötöttél a kincses szigeten, nézz körül bátran, eszedbe fog jutni, kinek mi szerez örömöt.

Magyar dizájnerek

Már megemlegettem a Wampot, de hát ugye ebből sohasem elég! Bátran ajánljuk a magyar divat és formatervezők vásárát, ahol nem találtok két ugyanolyan dolgot. Ugyanekkor keressétek meg a városban a dizájn boltokat, nem okoznak csalódást. Egy –egy tervezőt személyesen is felkereshettek műhelyében, válogathattok munkái között és beszélgethettek is.

Ha nincs időd kimozdulni

Nézz körül a neten. Annyi remek online piactér van, érdemes itt is beszerezni pár dolgot. Bent ülsz a meleg szobában és kutakodsz.

Ha minden kötél szakad nyugodtan túrj!

Válság van. Ez tény. Ne költsünk több ezret ideig –óráig tartó örömszerzésre. A legnagyobb vásárlási lázban sem kell elveszíteni a fejünket. Magyarország a turik paradicsoma lett. Szép és trendi cuccokra lehet bukkanni és selymes, szőrű szemrevaló plüssökre. Butaság finnyáskodni a levetett nyugat gönceire. Ezek a ruhák igényesek, minőségi anyagból készültek és ne felejtsük újrahasznosítani jó, mert ilyenkor gondoljunk arra, hogy legalább ezzel a kicsivel is könnyebbé tesszük szegény Bolygónkat. Nem követjük a fogyasztói társadalom esztelen tékozlását.

2013-12-17

Ajánlott cikkek

VICCES KÉPESLAPOK
HAGYOMÁNYOS KÉPESLAPOK
219
NAP VAN MÉG KARÁCSONYIG!

Karácsonyi videók

refresh_button