Karácsonyi mesék

A modern kor vívmányai megváltoztatták a Karácsonyt: a hangulathoz már szorosan hozzátartoznak a filmek, mesefilmek, zeneszámok.

A modern kor vívmányai megváltoztatták a Karácsonyt: a hangulathoz már szorosan hozzátartoznak a filmek, mesefilmek, zeneszámok. Nem valószínű, hogy jót tesz, ha csak ezekre építjük a családunk ünnepét, de kétségtelen, hogy megfűszerezik a decemberi napokat, kellemes kikapcsolódást nyújtanak.

karácsonyi hangulat

A nyilvánvaló kedvenceken (Reszkessetek Betörők, Télapu, Karácsonyi Ének, Polar Express, stb…) kívül van néhány kevésbé ismert (és kevésbé megunt) film és videó, ami a gyerekek érdeklődésére számot tarthat. Ráadásul nem kell rájuk aggatni a „12 éven aluliaknak nem ajánlott” karikát. Ezek közül szedtünk össze néhányat.

 

1, A legkisebbeknek egy klasszikus, József Attila Betlehemi Királyok című verse, Molnár Piroska tolmácsolásában.

Lelőhely ITT.

 

2, D. Tóth Kriszta kortárs meséje a négy éves Lola „Jövős-menős Karácsonya”. Csak hét és fél perc, ami egy négyévesnek ideális hossz. Többet úgyse tud egy helyben ülni.

Lelőhely ITT.

 

3, A. A. Milne Micimackója számos mesét ihletett, főleg a Disney cégnél. Ez a rész épp’ az ünnepekről szól. Egyszerű nyelvezet, óvatos humor, kedves történet. A linken a komplett, másfél órás mese nézhető meg, de a közönséget mi inkább a DVD megvásárlására bíztatjuk.

Lelőhely ITT.

 

4, Rudolf, a rénszarvas története hazánkban kevésbé ismert, inkább Amerikában forrt össze a Karácsonnyal. De ha a mi gyerekeink nem is kántálják fejből a Mikulás összes rénszarvasának nevét, őt biztos ismerik! Ez a régivágású mese róla szól.

Lelőhely ITT.


5, Klasszikussal nyitottuk, klasszikussal zárjuk a sort: a Diótörő talán a legrégebbi az összes karácsonyi mese közül. (A bibliai történeteken kívül.) Sok feldolgozása létezik, de talán a legelső a legjobb.

Lelőhely ITT.

 

2013-12-23

Ajánlott cikkek

VICCES KÉPESLAPOK
HAGYOMÁNYOS KÉPESLAPOK
157
NAP VAN MÉG KARÁCSONYIG!

Karácsonyi videók

refresh_button