Csináld magad! - A valaha volt legegyszerűbb ajándékbatyu

Gyűrű, nyaklánc vagy apró kövek tárolására tökéletesen alkalmas ajándékbatyu. Egyszerűen elkészíthető, kicsi pénzből kihozható. Próbáljátok ki!

 

Nos, az immáron sokadik rész után most kihirdetem, a Csináld magad! hivatalosan is egy sorozattá nőtte ki magát. Ez alkalomból annyit mondanék, remélem még sok ötlettel gazdagíthatom a karácsonyotokat! Jöjjön most egy az előzőekhez hasonlóan egyszerű trükk, ami kiválóan alkalmas apró ajándékok csomagolására.

Nehézségi fokozat: szabad szemmel nem mérhető.

karácsonyi batyu

Ami kelleni fog

Tetszőleges mintázatú és matériájú textil – lehet egyszínű vagy mintás, ünnepi vagy hétköznapi attól függően, milyen végeredményt szeretnénk kapni.

Színes hímző cérna vagy szalag – lásd fentebb.

És még: olló és tányér.

Hogyan?

Ehhez az egyszerű trükkhöz tényleg nem kell Marta Stuartnak lenni. Fogjuk szépen az anyagot, színével lefelé magunk elé helyezzük, majd a tányért ráhelyezzük és körberajzoljuk egy szappan segítségével, ahogy kiskorunkban a szabónál láttuk.

Ezután nekiesünk művünknek ollóval, mely akciónak jó esetben egy viszonylag szabályos kör alakú textildarab lesz az eredménye.

A hímző cérnát befűzzük egy tűbe, majd a kör alakú textíliánk szélein annyit ráhagyva, hogy a fent mellékelt kép mintájára jól mutasson később, a cérnát egymástól egyenlő távolságokat hagyva végigfűzzük rajta.

Amennyiben ajándékot kívánunk tárolni benne, egyszerűen csak fogjuk a cérna két végét és összehúzzuk, minek hatására egy pofás kis batyut kapunk. (Az ötlet egyedi adventi naptárhoz is kiválóan alkalmazható.)

Forrás: FDCBlog

Ajánlott cikkek

VICCES KÉPESLAPOK
HAGYOMÁNYOS KÉPESLAPOK
157
NAP VAN MÉG KARÁCSONYIG!

Karácsonyi videók

refresh_button