Öltöztessük karácsonyi díszbe a borokat!

Öltöztessük díszbe az ajándékba szánt borokat! Az egyedi csomagolású itóka minden bizonnyal telitalálat lesz.

Karácsonykor sokan szeretünk jó borokat ajándékozni főleg férfi ismerőseinknek, hiszen a bor az, ami garantáltan kedvező fogadtatásban részesül az erősebbik nem körében. De nem lehet mindig csupán egy díszes bortartó zacskóban átadni ezeket. Idén lepjük meg saját készítésű címkével borkedvelő ismerőseinket.

karácsonyi pezsgő

Egyszerű piros csomagolópapírra és egy arany- vagy ezüstszínű filctollra lesz szükségünk. A címke elkészítése előtt mérjük le a bor eredeti címkéjét, hogy biztosan eltakarjuk azt, mivel minden borfajta és márka címkéje eltérő, ezt mindegyiknél érdemes megismételni, nehogy később kapargatni kelljen. (Le is áztathatjuk őket, ha úgy jobban tetszik.) A papírra, miután kivágtuk, bármilyen mintát vagy jókívánságot ráírhatunk, esetleg díszíthetjük csillámporral vagy műhóval, de ez esetben mindenképpen lakkozzuk le az elkészült művet, és hagyjuk száradni pár percig.

Ha nem vagyunk biztosak a kézügyességünkben, de azért szeretnénk egyedi boroscímkét gyártani, ne essünk kétségbe. Az internetről bármikor letölthetünk egy szép képet vagy számítógépen megcsinálhatjuk a cikornyás feliratot, amit később csak kinyomtatunk, formára vágunk, és már rá is ragaszthatjuk az üvegre.

karácsonyi bor

Ha nincs már időnk pepecselni a rajzolással vagy a szerkesztéssel, egyszerűbben is megoldhatjuk a dolgot, ha szép, mintás csomagolópapírt használunk. Ez esetben csak mérni és szabni kell, majd ráragasztani a címkére a papírt. Ha fel akarjuk dobni, köthetünk aranyzsinórt a palack nyakára vagy övként az általunk gyártott címkére, jókívánságainkat pedig apró kártyán a palack nyakára erősíthetjük. Ha találunk otthon kisebb anyagdarabokat, esetleg nyakkendőt is köthetünk az üveg nyakára, amit odaragaszthatunk az általunk készített címkéhez, így az jobban egy helyben marad.

borosüveg dísz

Azoknak, akik csak feliratot szeretnének, a legegyszerűbb, ha a tavalyi ajándékzacskókról levágják a feliratos részt és ráragasztják a borra. Igyekezzünk minél vékonyabb papírból készült díszzacskókat válogatni, azokat könnyebb felragasztani. Ha mókás versikéket, áldásokat szeretnénk a bor címkéjére, akkor számítógéppel vagy szabadkézzel, feltűnő színnel, filctollal írjuk rá a címkére. Ha szabad kézzel dolgozunk, érdemes előtte vékonyan behúzni a vezető vonalakat vonalzóval, nehogy elcsússzon az üzenet.

2013-12-09

Ajánlott cikkek

VICCES KÉPESLAPOK
HAGYOMÁNYOS KÉPESLAPOK
219
NAP VAN MÉG KARÁCSONYIG!

Karácsonyi videók

refresh_button