Nagyon puha mézeskalács

Lipák Szabina receptje. Nem csak a karácsonyfán mutat jól, hanem finom édesség is egyben. Könnyen elkészíthető sütemény amit a család minden tagja szeretni fog.
Elkészítés:

A cukrot,a tojásokat, a fahéjat, a zsírt, a vajat és a tejfölt összekavarom. A szódabikarbónát a mézzel felforralom, majd a masszához öntöm és belerakom a lisztet, összedolgozom. Pár órára hűtőbe teszem, akkor könnyebb vele dolgozni, de volt már hogy idő hiányában azonnal nyújtottam és sütöttem.

Nagyon pici lisztet szoktam szórni a nyújtódeszkára mielőtt kinyújtom, nem igényli a tészta , de én parás vagyok, tehát lisztezek. Félujjnyira nyújtom,kiszaggatom.

Előmelegített sütőben, kb. 160-180 fokon pár perc alatt világosra sütöm, ne barnuljon meg nagyon, mert akkor nem marad puha.

Különféle alakzatokat szoktunk kiszaggatni, amit pedig a karácsonyfára szeretnénk tenni, abba hurkapálcikával szúrunk egy lyukat, hogy később át tudjuk rajta fűzni a cérnát. Díszítéshez 1 tojásfehérjét szoktam elkeverni annyi porcukorral, hogy folyós szép fehér masszát kapjak.Pár óra alatt megszárad.

Megjegyzés:

Ha készen van, akkor egy nagy tál aljába beleteszek egy meghámozott almát, köré ültetem a mézeskalácsokat, és letakarom az egészet konyharuhával.Nagyon sokáig puha marad, amit viszont a karácsonyfára szeretnénk tenni, azt nem takarom le, mert ha túlpuhul, átszakítja a cérna a tésztát és leesik a fáról.

2013-12-05

Ajánlott cikkek

VICCES KÉPESLAPOK
HAGYOMÁNYOS KÉPESLAPOK
189
NAP VAN MÉG KARÁCSONYIG!

Karácsonyi videók

refresh_button