HOZZÁVALÓK:
  • fél kg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg teavaj
  • 25 dkg zsíros tejpor /túrista 2 zacskóval/
  • 3 púpos evőkanál kakaó
  • 2 cs. vaníliás cukor

Csoki imádók figyelem! Így csinálj olcsón, finomat!

A lila tehén és kedvenc édességének rajongói, így karácsony tájékán a szívükhöz kapnak, ugyanis ha jó minőségű csokoládéval szeretnénk magunkat és szeretteinket meglepni, mélyen a zsebünkbe kell nyúlni és mint tudjuk, egy tábla sohasem elég a jóból! Íme egy ötlet, hogy csinálj egy tábla árából 10-et, ráadásul ugyanolyan minőségben és ízben!

A recept egyszerű, gyors és gazdaságos. A hozzávalók kb. annyiba kerülnek mint két, három tábla jobb minőségű csoki, viszont némi időráfordítással kb. 10-11 csokitáblát kreálhatunk önállóan. Íme a recept!

csokimogyorós csoki

Elkészítés:

A cukrot, a tejszínt és a vajat alacsony fokozaton kb. 8 percig főzzük, a tejport, vaníliás cukrot és a kakaót pedig egy másik edényben összekeverjük. Amikor mindkettővel elkészültünk a nedves és a száraz hozzávalókat elvegyítjük, a folyékony masszát pedig egy alufóliával bélelt sütőlapra vagy tepsibe simogatjuk. Ha profik akarunk lenni, akkor egy vonalzó segítségével fel is kockázhatjuk.

Ha kihűlt, tegyük hűtőbe még egy napra, majd másnap táblákra méretezve szétvagdoshatjuk és fóliába vagy díszes csomagolópapírba rejtve, egy szép szalaggal átkötve máris kész az ajándék.

Az ügyesebb olvasóink különböző alakú sütiformákba is tölthetik a masszát, az ünnepek közeledtével nem csak a gyerekek, de bizony a felnőttek is örülnek a fenyőfa vagy csillag alakú csokicsemegéknek!

 

2013-12-05

Ajánlott cikkek

VICCES KÉPESLAPOK
HAGYOMÁNYOS KÉPESLAPOK
189
NAP VAN MÉG KARÁCSONYIG!

Karácsonyi videók

refresh_button